Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası Danışmanlığı
8 Mayıs 2014
Dış Ticaret Danışmanlığı
6 Eylül 2016
 

Sonradan Kontrol Ve Riskli İşlemlerin Kontrolü Yönetmeliği Kapsamında Firma Denetimleri

27.10.2008 tarih ve 27037 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Sonradan Kontrol Ve Riskli İşlemlerin Kontrolü Yönetmeliği ile OKSB sahibi firmalar ile YYS sahibi firmalar ile genellikle üçer yıllık zaman aralıkları ile veya riskli kişi veya işlemlerin sonradan kontrol planı dışında denetlenmesi öngörülmüştür. Bu denetlemeler gümrük gözetimlerinin sona ermesi sonrasında yapılmasından dolayı sonradan kontrol olarak adlandırılmaktadır.
Uzman kadromuz ile dış ticaret firmalarını gümrük müşavirliği firmalarından bağımsız olarak gerek dış ticaret gerekse muhasebe ve finans departmanları bazında denetleyerek teftişler öncesi müşterilerimizin gönül rahatlığı ile denetlenmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Tespit edilen uygunsuzlukların bir daha yenilenmesini engellendiği gibi muhtemel oluşacak cezaları Gümrük Kanunu’nun 234/3. Fıkrası kapsamında Gümrük İdarelerine müracaatta bulundurularak oluşabilecek cezalar yüzde on beş nispetinde uygulanması sağlanır.

Amaç; dış ticaret firmalarımızın daha etkin bir şekilde denetlenmesini sağlayarak üzerlerinde finansal bir yük oluşmasını engellemektir. Resim olarak da aşağıdaki resmi kullanalım.